На свое заседание, проведено днес, Националният съвет на ПП Движение

...
 На свое заседание, проведено днес, Националният съвет на ПП Движение
Коментари Харесай

Да, България с поредица от мерки за подобряване работата в коалицията с ПП

 

На свое съвещание, извършено през днешния ден, Националният съвет на Политическа партия „ Движение Да България “ одобри мандат за присъединяване в почналото предоговаряне на съдружното съглашение за надграждане и разширение на обединението ПП-ДБ.

 

Националният съвет установи, че тежката изборна загуба изисква съществено и задълбочено изпитание за смяна и надграждане на работата на обединението, тъй като единствено по този начин може да се подсигурява, че тя ще може да стартира да си връща изгубените гласоподаватели. Националният съвет удостовери решението за това народните представители от „ Да, България! “, в границите на общата парламентарна група на ПП-ДБ, да бъдат съпротива на модела на ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

 

Националният съвет разиска идните процедури за промени в устава и избор на нови народен съвет, национална контролна комисия и ръководител на Движението.

 

Националният съвет, изхождайки от нуждата от надграждане и развиване на обединението ПП-ДБ, само че и от предприемането на съществени ограничения за промени, с оглед извънредно неприятния резултат на изборите и натрупалите се недостатъци и проблеми в работата, одобри мандат за присъединяване в диалозите за предоговаряне на съдружната формула, за което към този момент има единодушие сред трите партии в обединението.

 

Мандатът планува гаранции за надграждане и разширение:

-       механизми за групово взимане на решения и представителство;

-      опазване на идеологическите идентичности на обединенията в обединението, като изискване за разширение на тяхната обща подкрепа;

-      единна и съгласувана информационна политика;

-      асортимент на претенденти за изборни позиции, учреден на качествени критерии;

-      поощряване на включването на цивилен претенденти и потребление на преференции при гаранции за етичност;

-      почтен разговор с гласоподавателите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР